гр. София, ул. “Майор Димитър Думбалаков” 38, ет. 4
тел. 0887 545 446

Петя Йорданова | детски психолог

Петя Йорданова Детски психолог

Казвам се Петя Йорданова. Завърших психология на развитието в Германия, но не защото поставям под съмнение компетентността на българските образователини институции, а защото смятам, че в един момент от живота си е важно човек да стъпи сам на краката си, да се погрижи сам за физическото си оцеляване, да се научи да се организира и мотивира.

Прибрах се в България, с дълбокото убеждение, че мога да се развивам като професионалист тук и да намирам удовлетворение в работата си. Формирам своя психотерапевтичен опит с методите на Психодрамата и Фамилната терапия.
Своето призвание и предизвикателство намирам в работата ми с деца. Когато общувам с дете, аз виждам не симптоми, диагнози и трудности, а търся потенциал. Да бъдеш поканен и допуснат до вътрешния свят на едно дете е привилегия, да събудиш усмивка, въздишка на облекчение, да чуеш първите му думи е върхов резултат.

В Семеен център за недоносени деца „Малки чудеса" ще се опитам да посрещам децата и родителите им като експерти относно техните трудности и проблеми, които имат нужда просто от помощ, за да открият собствените си ресурси за справяне.

Мога да съм полезна, когато:

  • Детето има нужда от подкрепа при развитието на определени умения и/или компетенци (емоционални, социални, познавателни).
  • Родителите имат нужда от информация и подкрепа относно проблеми и трудности, които срещат в ежедневното си общуване с детето.